Sociaal ondernemen in India

Sociaal ondernemen in India

Gisteren sprak ik Rashmi Pillai, Engagement Manager Knowledge and Insights van Intellecap. Zij heeft een uitgesproken mening over de definitie van sociaal ondernemen: in Azie gaat dat over de kwaliteit van het leven. Voor het Westen betekent sociaal ondernemen in de kern integratie. Ik realiseerde me door haar stelling dat ik tot dit moment geen andere definitie gebruikte in Nederland of India. Doorvragend op de verschillen gaf Rashmi aan dat sociaal ondernemen in India en andere Aziatische landen voor haar gaat over het op orde krijgen van de basiskwaliteit van leven. Met thema’s als water, educatie en gezondheidszorg is er nog zoveel te doen voor grote delen van de bevolking dat sociaal ondernemen vooral betekent deze basisvoorwaarden op een hoger niveau te krijgen. In Europa en NL gaat sociaal ondernemen veel meer over het integreren van alle waarden, ook de niet economische, in bedrijvigheid. Denk daarbij aan sociale waarden, milieuwaarden, etc.

Rashmi’s wijsheid spreekt mij aan: de context bepaalt hoe de definitie eruit ziet van een begrip als sociaal ondernemen.

“The sales strategy workshop with the Women on Wings team has really helped us bring together our sales team. We feel that this intervention was very timely and the facilitation was very well done. We would like to express our thanks to the Women on Wings team for their inputs.”

Rashmi Bharti
Co-founder at Avani Earthcraft

Top