Productie alleen is geen business

Yusuf en Bharathy van UNICEF Maharashtra begonnen ons gesprek gisterochtend met slecht nieuws. Na een jaar produceren van maandverband zijn een aantal units alweer gestopt. De units zijn opgezet door de overheid om lokale bedrijvigheid te stimuleren. In de units werd alleen geproduceerd. Er was niet nagedacht over de verkoop en de distributie.

Keten ontwikkelen
De maandverbandjes stapelden zich op in het magazijn, er werd geen roepie verdiend en alle betrokkenen raakten gefrustreerd. Een typisch voorbeeld van hoe het niet moet. Bij het opzetten van een business unit is het belangrijk dat alle onderdelen van de keten ontwikkeld worden, ook de inkoop, de verkoop, kwaliteit, financiën, het ondernemerschap, etc.

Women on Wings heeft aangeboden haar kennis te delen en in te zetten voor een nieuwe start. Uitgangspunt daarbij is dat we met lokale ondernemers werken. De overheid moet ondernemen aan ondernemers overlaten. In de situatie van Maharashtra zijn vrouwen getraind, maar uiteindelijk hebben ze geen roepie verdiend. En dat kan niet de bedoeling zijn.

“Through this partnership with Women on Wings, we want to enable more women to earn their own income that will give them greater financial means to improve their livelihoods. Economic independence for women means more children can go to school, more meals per day for their families and communities, and an overall better standard of living for them and future generations”

Ilan Vuddumalay
C&A Foundation

Top