I have a dream: ‘Get it done’!

“There are two kinds of people in the world. Those who think, and those who feel. The ‘thinkers’ see a child begging on the street and say to themselves “That’s not my problem.” Those who feel, however, will give that child something. If not a coin, at least a moment of compassion.”

Zo start het boek van Rashmi Bansal met als titel ‘I have a dream’. Een aanrader! Met inspirerende verhalen van 20 social entrepreneurs die nieuwe wegen vonden om oude problemen op te lossen. Over rainmakers en changemakers. Die people en planet boven profit stellen. Sumita Ghose is zo’n iemand. Haar verhaal staat in het boek (al indrukwekkend genoeg!), maar dat is ‘slechts’ papier. Mijn geluk is dat ik dankzij mijn werk voor/met Women on Wings met haar en haar bedrijf samenwerk om te zorgen dat haar business gaat groeien waardoor we nog meer banen creëren voor vrouwen op het platteland van India. Met haar bedrijf Rangsutra slaagt zij er in duizenden mensen op het platteland in Rajasthan (rondom Bikaner) en Uttar Pradesh (rondom Varanasi) werk te verschaffen in de arts & crafts. En die aantallen werknemers (die tevens aandeelhouder kunnen worden) moeten groeien. En daar dragen wij aan bij, door kennis te delen zodat de business kan groeien.

Gisteren praatten we elkaar bij over de ontwikkelingen in de wereld – ‘social wealth’ wordt inmiddels een ‘dingetje’ – en boven alles de ontwikkelingen in India en binnen haar bedrijf. Waar moet de focus liggen voor 2012, wat is de verwachte groei, hoe gaan we die realiseren. Die zaken zijn nu helder en bij terugkomst in Nederland zullen we plan de campagne maken voor een volgende workshop bij Rangsutra, met als onderwerpen ‘hoe het merk groter en sterker te maken’ en online/sales.

Gisterenavond samen met haar en collega-expert @femkezwaal en oprichtsters van #womenonwings @mariavdheijden en @ellentacoma gegeten, waarbij dan natuurlijk ook Lady Gaga, reizen, de crisis en nog meer onderwerpen de revue passeren. Ik ervaar dit soort dagen/avonden in India altijd als een cadeau. Je geeft tijd, kennis en energie en wordt er rijkelijk voor beloond op een manier die mij sociaal nog rijker maakt. Dank Maria en Ellen (en José en Ineke natuurlijk) voor het werken met jullie en jullie klanten en de collega-experts.

Vandaag staat evaluatie 2011 en plannen 2012 van Indiase consultant Prachi op het programma. Daarover dan later meer.

Top