Beste service

Mrs. Maria, Welcome on board. Can I serve you with anything? Ooit meegemaakt dat je persoonlijk wordt aangesproken in een vliegtuig? Indigo blinkt uit in service en aandacht. Inchecken duurt nog geen minuut, mij wordt persoonlijk verteld hoe ik naar de gate moet komen en een half uur voor vertrek wordt mijn naam omgeroepen door de stewardess bij de gate. Het vliegtuig vertrekt 20 minuten eerder omdat alle gasten aan boord zijn. Zo kan het dus ook.

Zeven gouden regels

En deze ervaring maak ik mee na een fantastische taxirit naar het vliegveld. Met een ongelooflijk vriendelijke relaxte taxichauffeur die er een groots genoegen in schept om het mij naar mijn zin te maken. Patmakur is zijn naam, wat lotusbloem betekent. Hij is een en al geduld, toetert niet (behalve als iemand gevaar loopt, waar een claxon oorspronkelijk voor bedoeld is), leert mij onderweg Hindi en ondertussen nog wat spirituele wijsheden. Hij heeft 7 gouden regels als taxichauffeur:

  1. Respec
  2. Clean
  3. Ice on head (to stay calm even if the customer is upset)
  4. Sugar in mouth (to be sweet to everyone)
  5. Speed limitation
  6. Drive carefully and
  7. Charge per meter

Mijn 2012 Award voor beste service is begin 2012 al vergeven aan Patmakur!

Top