Vliegende start bij Fabric Plus

Na een vlucht naar Delhi met windkracht 9 in de rug, zijn José en ik vrijdagochtend doorgevlogen naar Fabric Plus in Guwahati. Het was een fijn weerzien met het team. Het terrein van het kantoor is omgetoverd in een feestelijke uitvoering i.v.m. de presentatie van het boek dat Dilip Barooha (oprichter van Fabric Plus) geschreven heeft met een Deens echtpaar over Eri Silk. Eri zijde is een “non-violent” natuurproduct. In één van de volgende blogs meer over de boekpresentatie.

Ontspinnen

Na de gebruikelijke “inleidende beschietingen” zaten we met het team al snel in een brainstorm over het doel en de droom waar Fabric Plus over 5-10 jaar wil staan en wie ze willen zijn. Momenteel produceren zij zowel zijde als acrylgarens en er moeten nu keuzes gemaakt worden t.a.v. investeringen. Met behulp van een denkmodel van José van scenarioplanning ontspon zich een mooie discussie die uiteindelijk resulteerde in de doelstelling:

Fabric Plus wil de grootste zijdeleverancier van India zijn en de grootste leverancier van Eri zijde in de wereld.

Dit benoemd hebbende geeft dit richting aan besluitvorming op korte- en lange termijn.

Vandaag gaan we hier verder over praten en invulling aan geven. Daarnaast staat de evaluatie van het nieuwe organisatiemodel op het programma en natuurlijk aan het eind van de dag de boekpresentatie. Hier worden ongeveer 150 gasten verwacht, inclusief een aantal ministers van de staat Assam. Het belooft weer een mooie, inspirerende en gevarieerde dag te worden.

Top