Indian ways of Silk

Dit is de titel van het boek dat vandaag ten doop werd gehouden. Geschreven door Ole en Rie uit Denemarken met als co-auteur Dilip Barooah, de oprichter en directeur ven Fabric Plus. De boekpresentatie hield iedereen de hele dag bezig zodat er van echt werken met het team weinig terecht kwam. Tussendoor wel goede individuele discussies en de workshop van vandaag voorbereid.

Tips voor speech

In de loop van de dag werd het buitenterrein feestelijk ingericht voor de ceremonie. Tussendoor hebben we Dilip geholpen met het inrichten van de agenda van de avond en nog wat tips gegeven voor zijn speech. Rond vijf uur waren de eerste gasten gearriveerd, waaronder een aantal hoogwaardigheidsbekleders van de regering van Assam. Vaak ook persoonlijke vrienden van Dilip die het mogelijk gemaakt hebben met Fabric Plus te starten om zo zijn droom waar te kunnen maken: de ontwikkeling en bescherming van de zijdeteelt en het creëren van banen en het verbeteren van de levensomstandigheden voor de zijderupstelers op het platteland in Assam.

Officiële ceremonie

Rond zes uur begon de ceremonie met speeches van de bovengenoemde mensen. Een officiële ceremonie waarbij elke spreker geïntroduceerd en geëerd werd. Mooi om te zien dat ook reeds gepensioneerde regeringsmensen nog zeer gewaardeerd en gerespecteerd worden door de mensen. Dat is bij ons wel eens anders. Na de soms leuke, soms ook erg langdradige speeches, werd het boek officieel gepresenteerd. Na het officiële gedeelte waren er hapjes en drankjes (koffie en thee).

Om een uur of tien (nog steeds buiten) kwamen weer andere gasten, vrienden en speciaal genodigden voor het diner. Leuk was ook dat alle medewerkers van Fabric Plus hierbij waren. Toen kwam de drank (bier en whiskey) op tafel en werd het steeds gezelliger. Whiskey voor de Indiase gasten, bier voor de Denen en ons. Het werd een erg leuke avond met bijzondere ontmoetingen, waar misschien ook weer een vervolg voor Women on Wings in zit.

Rond twaalf uur lagen we in ons erg harde bedje om morgen weer fris te zijn voor de sales en marketing workshop.

Top