Een topteam bij Fabric Plus

Gisteren stond in het teken van het team van Fabric Plus. We begonnen met een gesprek met de MT leden, zonder de directie, over de voortgang na ons vorige bezoek en over hun eigen dromen. Een mooi gesprek met gepassioneerde jonge mensen die bij Fabric Plus werken om ook hun bijdrage te leveren aan het sociale doel van Fabric Plus. Hun eigen droom daarin is erg belangrijk om te zorgen voor binding in de toekomst. En dromen hebben ze: de één wil de hoofddesigner zijn als het bedrijf verder groeit en de ander wil over 5 jaar sales directeur zijn. En deze dromen zijn haalbaar. Inspirerende gesprekken en vanuit Women on Wings kunnen wij bijdragen in hun ontwikkeling middels coaching en begeleiding van deze kanjers.

Zaken die beklijven

In de middag met Djanjit (toekomstig sales directeur)  winkels van Fabric Plus bezocht. Goed verzorgde winkels met vriendelijk personeel. De presentatie in deze winkels was conform het concept zoals door expert Ellen Oord in een eerder werkbezoek is neergezet. Mooi om vast te stellen dat zaken duurzaam beklijven. Dat lukt omdat we in onze aanpak het hen zelf laten bedenken, zodat het hun eigen idee en oplossing blijft. In de namiddag een paar individuele gesprekken met Nahata en Dilip over de weerslag van eerdere gesprekken in organogrammen. Wanneer het besprokene zichtbaar wordt in concrete plaatjes… Het is een proces van transitie en dat kost tijd, en die moeten we ook nemen.

‘s Avonds de maandelijkse MT vergadering zoals in het laatste werkbezoek besproken. Goede agendapunten die bijdragen aan een verbetering van de processen en de onderlinge samenwerking. Daarvoor was het bedoeld. Na afloop rond 22.00 uur nog samen eten en drinken. Ook dan is het een topteam en een gezellig topteam.

Van niets tot dubbele omzet

Vandaag bezoek gebracht aan de fabriek. Altijd weer indrukwekkend om het te zien en je te realiseren dat er vier jaar geleden nog niets was. Dit jaar wordt de omzet verdubbeld! Aan de teamleiders in de fabriek heeft José de droom van Fabric Plus uitgelegd. Ook weer het begin van een bewustwordingsproces.

Dan in vliegende vaart naar het vliegveld om via Kolkata naar Ranchi te gaan. Het tweede stuk naar Ranchi met een propellervliegtuig met veel turbulentie…. voor sommigen geen fijne combinatie. Morgen aan de slag bij Jharcraft met weer nieuwe uitdagingen. Nu eerst lekker slapen in een bed met een 4x dikkere matras dan de afgelopen dagen.

Top