Vrouwen ontmoeten op het platteland

Vrouwen ontmoeten op het platteland

Vandaag samen met Matthijs naar ons kantoor in Varanasi. Daar ontmoette we Dipti en andere experts, Claudia en Lieve. Na een uurtje briefing over het doel van vandaag vertrekken de vrouwen naar twee lokale dorpen om vrouwen op het platteland te ontmoeten. Claudia en Lieve voeren een marktonderzoek uit voor het Sanitary Pad programma, en ik heb een eerste algemene kennismaking in het kader van learning & development. De vrouwen in Katka en Garaolya zijn zowel potentiële gebruikers als werknemers in de operatie.

De meereizende Sadhna – operations verantwoordelijke voor Sanitary Pads – spreekt Hindu en kan zo – met een lange intro – contact maken en vertrouwen krijgen van de vrouwen. De mannen en kinderen uit het dorp staan erbij en kijken ernaar. Wat opvalt in de dorpen is dat de meeste vrouwen wel bekend zijn met maandverband. Dat maar sommigen het gebruiken. Veelal omdat het te duur is voor deze vrouwen.

Voor het dorp was ons bezoek een hele happening. Voor mij een waanzinnige ervaring! Nu even bijkomen in het hotel waar Matthijs en ik toekijken bij een Indiaas huwelijksfeest.

“Through this partnership with Women on Wings, we want to enable more women to earn their own income that will give them greater financial means to improve their livelihoods. Economic independence for women means more children can go to school, more meals per day for their families and communities, and an overall better standard of living for them and future generations”

Ilan Vuddumalay
C&A Foundation

Top