Onverwachte ontmoeting

Onverwachte ontmoeting

Gisteren waren Kiki en ik aan het werk met Dipti in het kantoor van Rangsutra in Varanasi. Toen ik opkeek uit een interessante discussie over het sanitary pad product stond daar Sumita Ghose te stralen in de deuropening. Een onverwachte ontmoeting in de stoffigste stad van de wereld! Het gaat goed met Rangsutra. De eerste stappen in de export markt worden gezet. Naar Engeland. De grootste verzameling Indiërs buiten India.

Twee jaar geleden hebben Ellen en ik een workshop gegeven over het gebruik van social media voor Rangsutra. Nu hebben ze een Facebook pagina. Die wordt nog niet heel actief gebruikt zo te zien. Sumita laat voorzichtig vallen dat ze misschien wel wat hulp nodig heeft. Niet de Indische manier om direct te vragen om hulp denk ik. Wanneer ik haar vandaag weer zie zal ik het gesprek eens met haar aanknopen over het gebruik van Facebook en het starten van internetverkopen. Iets dat in India ook enorm in opkomst is. Gewoon COD (cash on delivery). Net zo makkelijk. Geen risico voor de koper. Ben wel benieuwd hoe de e-tailer hier mee om gaat.

Op naar een volgende dag van indrukken en ervaringen!

“Through this partnership with Women on Wings, we want to enable more women to earn their own income that will give them greater financial means to improve their livelihoods. Economic independence for women means more children can go to school, more meals per day for their families and communities, and an overall better standard of living for them and future generations”

Ilan Vuddumalay
C&A Foundation

Top