Oefening baart kunst

Maandag 7 november is TEDxDelft. In de aula van de TU Delft spreken twintig mensen over hun passie en droom voor 700 ondernemers, studenten en wetenschappers in de zaal. Ik mag in zes minuten mijn verhaal over Women on Wings vertellen. Alle reden om keurig Engels te spreken. Vanaf mijn 12e spreek ik Hollands Engels. Met verkeerde klemtonen, fout uitgesproken klinkers, etc.

TEDxDelft bood me een Engelse coach aan, Yolanthe Smit. Een enorm leuk mens, die van haar hart geen moordkuil maakt, en mij in een coachsessie wijze tips heeft gegeven voor de juiste uitspraak. Na een weekje oefenen gaat het al beter. Eén van haar waardevolle tips: trek je mondhoeken naar achteren bij het uitspreken van klinkers. Gisteren beurde ze me op met de wijze woorden: je hebt 10.000 uur praktijk nodig om echt iets goed te kunnen. Dat is 250 werkdagen… na maandag ga ik vrolijk verder met oefenen.

Noot:
Bekijk hier Maria´s verhaal!

Top