Mango Tree Garden en de architect

Deze week hadden we een uitgebreide discussie met de architect over de bouw van het Business Support Centre in de Mango Tree Garden vlakbij Varanasi. Het Women on Wings manufacturing team, Jan en Hans, had deze architect begin oktober gevraagd om een gedetailleerde en precieze tekening te maken van de tuin en de mangobomen in deze tuin. Wij willen geen enkele boom kappen; de gebouwen moeten ingepast worden in de bestaande situatie.

De architect is de baas
De architect liet ons de tekening zien die hij gemaakt had met de opmerkingen ‘It’s almost right’ en de toevoeging dat er 1 of 2 feet verschil kon zijn in de afstand tussen de bomen. Dat leek ons wat minder nauwkeurig.

Maar drie dames die een architect tegenspreken, dat werd deze architect echt te bont. Zijn stem werd luider, hij onderbrak ons in iedere zin en toen realiseerden we ons dat architecten ook in Nederland niet van eigenwijze klanten houden. De architect is de baas, ook in het opmeten van het perceel en de objecten.

Top