Jharcraft, alweer één met groeikansen en pijn

Na de afronding bij Fabric Plus en de nodige sjaals te hebben gekocht, op naar Jharkand. Een ´nieuwe´ staat in India (de 15e toen we aankwamen precies 10 jaar), afgescheiden van Bihar. Het was donker en we werden afgehaald met een mooie witte regerings Amabassador. De stad oogt vriendelijk. Het hotel is werkelijk uitstekend met supervriendelijk personeel. Zeer behulpzaam en daarbij ook nog een uitstekende keuken. Kamers mooi en er komt gewoon meteen warm water uit de kraan. Best luxe.

Wat een power

‘s Ochtends opgehaald en naar kantoor om kennis te maken met Jharcraft, een overheidsinstelling die als missie heeft in de rural areas de leefomstandigheden te verbeteren door het creëren van banen en afzet daarvoor. Nou denk je, overheidsorganisatie… log, traag, bureaucratisch, maar deze staat kent geen historie en hysterie. Wat een power kwamen tegen bij binnenkomst. Bevlogen en gepassioneerde jonge mensen in het management, met een enorm inspirerende en creatieve leider, met maar één gezamenlijk doel: het waarmaken van de visie. Na de eerste kennismaking worden een tweetal korte films getoond: ´The Silent Revolution´ en ´Incredible Journey´. Wat een match met de missie van Women on Wings. Ellen heeft daarna een presentatie over Women on Wings gegeven en daarna ging het allemaal erg snel. De samenwerking werd bezegeld met het tekenen van een met veel stempels voorzien contract, (hoezo trage overheid) en de overtuiging is aan beide kanten dat we dit tot een succes gaan maken.

Herkenbare problemen

Jharcraft had haar huiswerk gedaan en al een aantal probleemgebieden gedefinieerd. Daar kan je wat mee.  Afgelopen middag een winkel van hen bezocht. Herkenbare problemen en valkuilen, dus daar kunnen ze nu de komende maand mee aan de slag. ‘s Avonds een etentje met het hele managementteam (zie foto). Jonge bevlogen mensen, met een passie en een missie en eager om te leren.Hele mooie ingredienten om volle kracht mee aan de slag te gaan. Bij het diner hebben 2 MT leden prachtige Westerse en Hindi liederen gezongen. Dat geeft aan hoe de sfeer en saamhorigheid was. Bijzonder dat ik er bij kon zijn.

Morgen naar de dorpen en groepen op het platteland. Daar doen we het uiteindelijk voor. Het hele team gaat mee, dus onderweg nog veel ruimte voor discussie. Ik verheug me op weer een inspirerende dag.

Daarna in de avond weer naar Delhi.

Top