Explosieve groei vraagt grote stappen vooruit

Na een paar dagen afgesloten te zijn geweest van internet nu weer tijd voor een korte update.

Fantastische cultuur

Zaterdagochtend begonnen op kantoor na onze vlucht uit Delhi. Zonsopgang is best mooi met de Himalaya onder je… Al snel zaten we met de oprichters van Fabric Plus, Dilip en Nahata, in de positieve en negatieve effecten binnen een bedrijf met een explosieve groei. Ze hebben echt last van “groeipijn”. Eén ding wordt duidelijk: het moment voor verandering is daar, de urgency dat er zaken fundamenteel moeten veranderen, is aanwezig. In de middag hebben Ellen en ik een voorstel uitgewerkt op basis van de discussie in de ochtend, waarin we een organisatiemodel voorstellen, dat de verantwoordelijkheden, de aansturing en de processen helder en inzichtelijk moet maken. In de avond hebben we dit voorstel met Dilip en Nahata besproken zij hebben er een nachtje over geslapen.  Zondagochtend hebben we het nog een keer doorgesproken en hebben ze het voorstel met volle overtuiging omarmd. Ook meteen geborgd door het maken van vaste communicatiemomenten, intern en met Women on Wings. Aansluitend hebben we met het management het voorstel in een open sfeer doorgesproken. Wat een fantastische cultuur heerst er in dit bedrijf! Zo kán je ook grote stappen voorwaarts maken.

Gisteren aan het eind van de dag wat ontspanning met een bezoek aan één van de vijf heilige tempels van India en een boottochtje op de heilige (enige mannelijke) rivier, wat dat ook mag zijn, met weinig passagiers maar ontelbare muggen…

Ideeën spinnen en weben

Maandag naar de fabriek waar gesponnen en geweven wordt. Daar een sessie met een dertiental medewerkers gehad om erachter te komen wat hun motivatie is om hier te werken, en wat Fabric Plus moet/kan doen om meer nieuwe medewerkers te werven om de groei aan te kunnen. Ook hier weer een verrassende openheid en goede ideeën van de medewerkers. Meteen een punt van actie: elke week met een kleine groep medewerkers aan tafel en interactie over wat goed is en wat beter kan. Het is een feest om met deze organisatie te mogen werken. Ze zijn zich bewust van de bedreigingen en de kansen en staan open voor hoe deze aan te pakken. Een supergemotiveerd management, een inspirerend directieteam zijn de sleutel tot succes… een beetje ondersteuning van Women on Wings helpt hen daarbij.

Vanavond en morgen verder afronden en de presentatie maken en dan naar Jharkhand, een volledig nieuw avontuur.

Top