Aan de slag met en voor Jaipur Rugs

Aan de slag met en voor Jaipur Rugs

Na een bezoek aan Pushkar, gearriveerd in Jaipur. Afgelopen week weer bijzondere plekken in India bezocht. Chaos en stilte wisselen elkaar af, net als mooi en lelijk, heerlijke en minder prettige geuren. Wat altijd blijft, zijn de kleurrijke vrouwen in het straatbeeld. Zo prachtig!

Nieuwe collectie
Nu aan mijn tweede werkbezoek begonnen. Jaipur Rugs heeft de ambitie om van 40.000 naar 100.000 tapijtwevers te groeien in vijf jaar tijd. De vorige keer dat ik hen bezocht, in oktober 2010, mocht ik de wevers op het platteland aan het werk zien. Ze maken prachtige tapijten! Komende week staan onder meer de merkpositionering, deelname aan de internationale beurs Domotex (januari 2012) in Hannover en de introductie van een nieuwe collectie (ontwikkeld in samenwerking met de Australische ontwerpster Jenny Jones)op de agenda.

“Through this partnership with Women on Wings, we want to enable more women to earn their own income that will give them greater financial means to improve their livelihoods. Economic independence for women means more children can go to school, more meals per day for their families and communities, and an overall better standard of living for them and future generations”

Ilan Vuddumalay
C&A Foundation

Top