Aan de slag met en voor Jaipur Rugs

Aan de slag met en voor Jaipur Rugs

Na een bezoek aan Pushkar, gearriveerd in Jaipur. Afgelopen week weer bijzondere plekken in India bezocht. Chaos en stilte wisselen elkaar af, net als mooi en lelijk, heerlijke en minder prettige geuren. Wat altijd blijft, zijn de kleurrijke vrouwen in het straatbeeld. Zo prachtig!

Nieuwe collectie
Nu aan mijn tweede werkbezoek begonnen. Jaipur Rugs heeft de ambitie om van 40.000 naar 100.000 tapijtwevers te groeien in vijf jaar tijd. De vorige keer dat ik hen bezocht, in oktober 2010, mocht ik de wevers op het platteland aan het werk zien. Ze maken prachtige tapijten! Komende week staan onder meer de merkpositionering, deelname aan de internationale beurs Domotex (januari 2012) in Hannover en de introductie van een nieuwe collectie (ontwikkeld in samenwerking met de Australische ontwerpster Jenny Jones)op de agenda.

“Women on Wings has helped to improve the lives of more than 200,000 families in rural India. By sharing knowledge and skills, it enables women to earn their own living. A wonderful example of helping people make a better future for themselves and their communities.”

Queen Máxima of the Netherlands

Top