Net-werken

Bijna wekelijks vertel ik ergens een verhaal over de WHY – HOW – WHAT van Women on Wings. Afgelopen woensdag was ik bij De Blonde Tafel in Hotel Corona in Den Haag.┬áDe Blonde Tafel is een netwerk van zo’n 25 ondernemende vrouwen – ondernemers en ambtenaren – die werken en/of wonen in de derde stad van Nederland. De presentatie bestond o.a. uit een levendige discussie over de relevantie van handel en internationale samenwerking en de rol van het bedrijfsleven en de overheid in Nederland.

WHY zorgt voor de verbinding
Simon Simek vertelt het eenvoudig en duidelijk, vertel je verhaal langs de lijn van WHY – HOW en WHAT. Ook mijn ‘publiek’ is iedere keer weer het meest ge├»nteresseerd in het verhaal waarom wij doen wat we doen. En waarom ik: dat ik zelf als boerendochter de kansen heb gehad om te studeren en te werken en dat ik me daarom nu inzet om diezelfde kansen te vergroten voor vrouwen op het platteland in India.

Be the change you wish to see
We hebben zoveel talent en geld in Nederland. Een beetje delen en ruilen voor een gelijkere verdeling is voor iedereen verrijkend. Mijn missie tijdens het vertellen van verhalen op netwerkbijeenkomsten is ontleend aan Ghandi: Be the Change you Wish to See. Iedereen kan een stukje bijdragen. Met geld, met publiciteit, met aandacht en ook met tijd.

Het resultaat van De Blonde Tafel
Carolien Brederije, partner en advocaat van Valegis Advocaten, post via Facebook en Twitter de beleving van woensdagavond. Tanja Gonggrijp zet haar netwerk in het Ministerie van Buitenlandse Zaken ter beschikking. Arjanneke Teeuw, directeur van Healthy People, gaat over een samenwerking nadenken. Miriam Offermans van Public Matters biedt spontaan aan om mee te denken vanuit haar lobby praktijk. En scriptiecoach Mirjam Hubert wil studenten begeleiden. Kortom, winst voor ons allemaal. Netwerken is net-werken.

 

Top