Een interessante kans dus een snelle actie

Het is waar dat de bureaucratie in India beroemd is. Toch is het leuk om een andere kant van die medaille te belichten op basis van een mooie ervaring vandaag. Samen met Sreejith, onze consultant uit Chennai, hebben we kennisgemaakt met Keracoir een grote organisatie opgericht door de overheid van Kerala een staat in Zuid India. Keracoir verwerkt kokosvezels tot diverse producten een grondstof die in overvloed aanwezig is. In het agri-segment maken ze grof geweven matten die gebruikt worden om erosie van land tegen te gaan langs de waterkant. Een simpele oplossing die milieuvriendelijk is. Daarnaast worden de vezels verwerkt in kokosmatten die over de hele wereld gebruikt worden. Duizenden mensen hebben werk op het platteland om de bast van de kokosnoot te verzamelen en te verwerken.

Van business manager tot Chairman
Uitdaging bij dit bedrijf is het verder ontwikkelen van distributiekanalen, en het terugdringen van de huidige voorraad. Dat hebben we eerder gedaan!

Wat de kennismaking zo leuk maakte, was dat we een afspraak hadden bij de Business Manager. Wij vertelden wie we waren en hoe we werken. We wisten niet helemaal zeker of hij alles had begrepen maar hij zei dat hij de Managing Director er bij ging halen. Die was er en had tijd, dus verhuisden wij naar zijn kantoor. Deze enthousiaste business man kon ons verhaal en aanpak na zeer zorgvuldig luisteren zeer precies navertellen. Waarna hij de telefoon pakte en de Chairman belde. Ook hij was op kantoor dus weer 15 minuten later verhuisden we nog een keer. De Managing Director, de Chairman en Sreejith gingen vervolgens in groot enthousiasme in de lokale taal in gesprek en na 10 minuten was iedereen overtuigd. Voor de officiƫle procedure moet er nog een presentatie gemaakt worden maar het moet wel heel gek lopen wil dit niet een boeiende nieuwe klant worden.

Top