Vrouwen ontmoeten op het platteland

Vrouwen ontmoeten op het platteland

Vandaag samen met Matthijs naar ons kantoor in Varanasi. Daar ontmoette we Dipti en andere experts, Claudia en Lieve. Na een uurtje briefing over het doel van vandaag vertrekken de vrouwen naar twee lokale dorpen om vrouwen op het platteland te ontmoeten. Claudia en Lieve voeren een marktonderzoek uit voor het Sanitary Pad programma, en ik heb een eerste algemene kennismaking in het kader van learning & development. De vrouwen in Katka en Garaolya zijn zowel potentiële gebruikers als werknemers in de operatie.

De meereizende Sadhna – operations verantwoordelijke voor Sanitary Pads – spreekt Hindu en kan zo – met een lange intro – contact maken en vertrouwen krijgen van de vrouwen. De mannen en kinderen uit het dorp staan erbij en kijken ernaar. Wat opvalt in de dorpen is dat de meeste vrouwen wel bekend zijn met maandverband. Dat maar sommigen het gebruiken. Veelal omdat het te duur is voor deze vrouwen.

Voor het dorp was ons bezoek een hele happening. Voor mij een waanzinnige ervaring! Nu even bijkomen in het hotel waar Matthijs en ik toekijken bij een Indiaas huwelijksfeest.

“Thanks to the consultancy of Women on Wings, we now understand our team strengths and areas of improvement and more importantly, how we should be organizing ourselves going forward.”

Siva Devireddy
Founder and CEO at GoCoop

Top