Samenwerken is het toverwoord

Samenwerken is het toverwoord

Vorige week heb ik de LinkedIn bedrijfspagina van Women on Wings onderhanden genomen. Sinds begin dit jaar biedt LinkedIn namelijk meer functionaliteit. Je kunt nu bijvoorbeeld banners toevoegen aan je startpagina en producten of services presenteren. Vacatures plaatsen, kan ook, maar alleen tegen betaling. LinkedIn biedt ook een upgrade naar een zogeheten zilveren of gouden carrièrepagina. Je krijgt dan toegang tot allerlei extra functies om je vacatures onder de aandacht te brengen. Om de bedrijfspagina van Women on Wings goed te positioneren, deed ik een quickscan naar bedrijfspagina´s van andere organisaties.

Uitkomst quickscan
Van alle 2.567.711 Nederlandse bedrijven (bron: SIZO Database, juni 2013) hebben maar 115.043 (bron: LinkedIn vandaag) een eigen bedrijfspagina op LinkedIn. Hun presence varieert van alleen een startpagina met summiere informatie over het bedrijf met de bedrijfsgegevens tot beeldende pagina´s met updates en informatie over hun product en services. Veel van die informatie is (bijna vanzelfsprekend) gericht op de professionals van het zakelijk platform. Detailhandelaren V&D en H&M plaatsen hun startpagina zelfs geheel in het teken van ´Werken bij…´.

´Error 404´
Naast de startpagina biedt LinkedIn ook een pagina voor producten/services. Maar, op veel bedrijfspagina´s leidt de tab naar een soort ´error 404´-melding: ´Dit bedrijf geeft momenteel geen producten weer´. Is de product- en servicepagina nog onbekend bij bedrijven? Of weet men met deze pagina (nog) niet goed raad? Wie er wel raad mee weten zijn bijvoorbeeld FrieslandCampina, MVO Nederland, Frankwatching en KLM. Ik kreeg een aardig inzicht in de mogelijkheden van een LinkedIn bedrijfspagina.

We investeren met human capital
Bij Women on Wings draait alles om de missie: 1 miljoen banen creëren voor vrouwen op het Indiase platteland. ´Samenwerken´ is het toverwoord. We hebben de LinkedIn bedrijfspagina daar op ingericht. Kijk maar hier! Ga je ons volgen? Ik hoor graag wat je er van vindt. Tips en suggesties zijn welkom!

“Thanks to the consultancy of Women on Wings, we now understand our team strengths and areas of improvement and more importantly, how we should be organizing ourselves going forward.”

Siva Devireddy
Founder and CEO at GoCoop

Top